Suomen jääkiekkomaajoukkue

Jääkiekon kansainvälisellä tasolla Suomea edustaa maamme jääkiekkomaajoukkue. Epävirallisesti heidän on nimetty Leijoniksi, jonka kuva ylvästelee pelipaidoissa nimikkeen Suomi alla. Pelipuku vieraspeleissä on sinivalkoinen mustilla housuilla sekä mustalla olkapään korokkeella. Kotiasunaan maajoukkueella on valkoinen paita. Suomalaisten kypärä on aina sininen.Olemme varsin ylpeitä maajoukkueemme menestyksestä, sillä heillä on pitkä ja näyttävä lista voittoja hallussaan jo usealta vuosikymmeneltä. Tämänhetkisesti he ovat toisella sijalla jo neljäntenä vuotena peräkkäin kansainvälisen jääkiekkoliiton ranking-listalla. Joukkueen mainittavimmista saavutuksista on tuloksena kaksi maailmanmestaruutta, kaksi hopeasijoitusta olympialaisissa sekä yksi maailmancupin hopeamitali.

Mistä kaikki alkoi?

Historiallisesti muistettavia pelejä on myös monta. Monet jopa muistavat Suomen aivan ensimmäisen pelin, jota lähdettiin mielenkiinnolla pelaamaan Ruotsia vastaan Helsingissä, 29. tammikuuta 1928. Hermoa peliin löytyi vasta vajaan vuoden pelikokemuksen jälkeen, muistaen, ettei jääkiekon maajoukkueella ollut mitään treenimahdollisuuksia kesäisin. Peli hävittiin Ruotsille 8-1. Suomen ensimmäisen jääkiekonmaaottelumaalin teki Harald Sundqvist. Tappio ei tietenkään lannistanut, vaan sen jälkeen ryhdistäydyttiin perustamaan Suomen Jääkiekkoliitto.

Parhaat siirtyvät Suomen ulkopuolelle

Keitä Suomen parhaat jääkiekon mestarit sitten ovat ja mistä seuroista he tulevat? 25:stä pelaajasta tämän vuoden kisoissa vain seitsemän pelaa yhä Suomessa. Muut pelaajat ovat hankkiutuneet eri puolille ulkomaita. Etenkin amerikkalaisissa seuroissa on monta suomalaispelaajaa, ja myös venäläisissä joukkueissa on suomalaisia mukana.Koska pelaajat on ostettu muihin maihin, se kertoo heidän taidoistaan ja etevyydestään jääkiekossa. Suomi on toisinaan riskeerannut otteluita miehistämällä joukkonsa ensikertalaisilla, joiden harjoittelu kansainvälisillä peliareenoilla on toisinaan maksanut Suomelle kalliisti maalien menetyksillä. Periaatteessa joukkuetta ei pidä päästää vanhenemaan yhtäaikaisesti, joten uusia pelaajia on tulevaisuuden varalta tuotava peliin mukaan ajoissa. Tämän vuoden katsonnasta pelaajalistoille on huomattava, että Jokereiden pelaajia on maajoukkueessa jopa kolme kappaletta.Muutama mahtava nimi mainitaksemme, huomattavia pelaajia ovat olleet muun massa Raimo Helminen, Teemu Selänne, Jari Kurri ja Ville Peltonen, jonka isä Esa oli myös huipputason maajoukkuekiekkoilija. Suomalaiset tunnetaan puhtaasta pelitavastaan sekä hyvästä yhteistyöstä, jossa oma kuuluisuus maalintekijänä ei ole tärkeintä, vaan koko joukkueen tehokkuus – kuka tahansa maalin tekeekin.