Rauman Lukko

3749533-hockey-player-silhouetteRauman Lukko on 1936 perustettu urheiluseura, jonka toiminta keskittyy enimmäkseen jääkiekkoon. Jääkiekossa se onkin menestynyt aina SM-sarajatasolla asti. Lukko on pelannut jääkiekkoa korkeimmalla sarjatasolla, jota nykyisin kutsutaan Liigaksi, vuosina 1975-83 ja taas vuodesta 1985 eteenpäin. Suomen mestaruuden se on kuitenkin onnistunut voittamaan vain kerran 1963.

Pelaajien vähyys mestaruuden esteenä?

Lukon pelaajamäärän pienuutta on pidetty osasyynä palkintosijojen karkaamiseen sen tavoitettavista. Lukolla on ollut pelaajien vähyydestä johtuvia ongelmia viimeksi kaudella 2014-2015, mutta niitä on ollut myös aiemmin, kuten ennen mestaruuskautta 62-63, jolloin maalivahtien puute sai ajoittain aikaan huonoakin jälkeä muuten erinomaisen joukkueen peleissä. Pelaajien määrää ei silti todennäköisesti tulla kasvattamaan tulevallekaan kaudelle, vaan joukkueen mukana kiertää edelleen noin 22-23 pelaajaa.Joukkueen sinikeltaisia kotipaitoja pääsee ihailemaan Lukon kotikentällään, Kivikylän Areenalla, jolle mahtuu 5400 kannattajaa. Kannustusta joukkue varmasti ensikaudelle kaipaakin, sillä kauden 2014-2015 sijoitus oli harmittavasti neljäs. Harmitusta vahvisti varmasti se, että joukkueen odotukset olivat kovemmat edelliskauden SM-pronssin johdosta. Viimekauden pienoisesta pettymyksest sisuuntunutta joukkuetta valmentaa silti sama päävalmentaja Risto Dufa yhdessä Juha Vuorisen ja Jesse Wellingin kanssa.

Uudistukset kaudelle 2015-2016

Kaudelle 2015-2016 Liigaan tuodaan uutuutena lohkojaottelu. Rauman Lukko saa lohkoonsa TPS:n Turusta ja Ässät Porista. Uutta virtaa joukkueeseen tuovat ensi kaudelle hankitut uudet pelaajat, kuten aiemmin Ässissä pelanneet maalivahti Rasmus Rinne ja hyökkääjä Sami Lähteenmäki. Ässäpelaajien lisäksi Rauman Lukkoon siirtyvät myös puolustajat Rony Ahonen ja Miika Koivisto SaiPasta ja KalPasta sekä Turo Asplund Ilveksestä.