Fanituotteiden myynti on tapa rahoittaa toimintaa

Urheilun harrastaminen ei rajoitu vain perinteiseen penkkiurheiluun ja itse urheilemiseen, vaan myös aktiivinen seuratoimintaan osallistuminen ja sen tukeminen ovat olennainen osa harrastusta. Ilman lukemattomien seuran toimintaa tukevien vapaaehtoisten työpanosta olisi moni tiimi näivettynyt ja vähitellen lakannut kokonaan toimimasta. Puhumattakaan siitä, miten tärkeä on seuraa tukevien vapaaehtoisten rahoittajien toiminta, kun uuden joukkueen toimintaa ollaan vasta käynnistämässä. Voit itse osallistua oman jääkiekkoseurasi toimintaan vapaaehtoisena sekä tapahtumien aikana, että varojen hankkijana.

Jääkiekko on suosittua yleisöurheilua ja pelien aikana tarvitaan runsaasti vapaaehtoisia, minkä tietävät kaikki seurojen junioritoimintaan osallistuvien lasten ja nuorten vanhemmat. Jos sinulla ei jo ole yhteyttä seuran toimintaan, ota yhteyttä vaikkapa sen sihteeriin. Hän osaa ohjata sinut sellaiselle henkilölle, joka jakaa vapaaehtoisten tehtävät pelien aikana. Tyypillisiä tällaisia toimia ovat järjestysmiehenä toimiminen, liikenteen ohjaaminen parkkipaikoilla, makkaran ja muiden virvokkeiden myynti sekä seuran fanituotteiden myynti.

Fanituotteiden myynti on oiva tapa rahoittaa seuran toimintaa. Mikäli kyseessä on vasta aloitteleva joukkue, jolla ei vielä ole omia fanituotteita, voi niitä helposti teettää esimerkiksi liikelahjoja valmistavissa liikkeissä tai verkkokaupoissa, kuten Axonprofil -sivustolla. Joukkueen painokelpoista laatua oleva logo riittää hyvin fanituotteiden lähtökohdaksi, samoin kuin seuran logon värit. Ulkoasu kannattaa teettää kunnollisella mainostoimistolla, mikäli joukkueen perustajiin ei satu kuulumaan alan ammattilaista.

Mikäli fanituotteilla ei vielä ole valmista jakelukanavaa, yksi vaihtoehto on perustaa fanikauppa. Sen perustan voi hyvin luoda verkkokauppa, jonka toimintaa täydentää pelitapahtumissa tapahtuva tuotteiden myynti. Mikäli kokemusta verkkokaupan pyörittämisestä ei ole, voi sitä opiskella esimerkiksi Intoo-oppilaitoksessa. Myös verkko-oppaita verkkokaupan toiminnan aloittamisesta on julkaistu useita.

Fanituotteiden myyminen peleissä on tehokas tapa hankkia joukkueelle rahoitusta, kunhan tuotteet hinnoitellaan oikein. Liian kalliit fanituotteet eivät tee kauppaansa, mutta aivan nappikauppakaan ei ole kannattavaa. On tärkeää, että valitsette fanituotteet siten, että ne sekä lisäävät joukkueen näkyvyyttä katukuvassa, että ovat käyttökelpoisia fanien arjessa. Fanituotteiden markkinoinnissa on hyvä pitää esillä sitä seikkaa, että kyseessä on myös hyvä lahja.